Ga terug

Jos – Inkoper

“Aan de personeelsuitjes heb ik de mooiste herinneringen”

Jos den Boer viert komend jaar zijn twintigjarig jubileum bij Kromwijk Elektro. Hij is als inkoper de spil in het web tussen de leveranciers, het magazijn en de monteurs en zorgt daarnaast voor verbinding in het team. Een belangrijk schakel om te leren kennen.

Het juiste materiaal

“Volgend jaar februari werk ik maar liefst twintig jaar bij Kromwijk Elektro. Ik heb dus al van alles voorbij zien komen. Toentertijd ben ik begonnen als planner, maar nu heb ik alweer twaalf jaar de functie van inkoper. In mijn vak gebeurt er van alles. Ik ben druk bezig met voorbereidende gesprekken met leveranciers en als we een nieuwe opdracht of aanvraag krijgen, ga ik direct aan de slag met offertes en onderhandelingen. Daarnaast zorg ik ervoor dat bestellingen van monteurs altijd de volgende ochtend klaarliggen, zodat zij weer met de juiste spullen aan de slag kunnen. Daarvoor werk ik veel samen met de magazijnmeester, maar ik heb eigenlijk wel een soort eigen winkeltje binnen de club. We hebben vaste leveranciers waar ik veel contact mee heb. Dat zijn bekenden van me geworden, waarvan ik precies weet hoe ze in de wedstrijd zitten en die voor me door het vuur gaan.”

Familiegevoel

Ik zit hier al zo lang, dat ik zelf ook veel verhalen ken. Ik heb de oud-eigenaren Ton en Ans meegemaakt en toen was de sfeer nog heel familiair. Naarmate we groter werden is dat natuurlijk wel enigszins veranderd, maar dat is onvermijdelijk. Er komen steeds meer regels, alles moet op papier komen te staan. Logisch, want je wordt groter en het gaat inmiddels over miljoenen. Adriaan en Patrick doen overigens heel erg hun best om het familiegevoel gevoel intact te houden, maar er komen steeds meer mensen bij en er gaan ook mensen weg, dus dat blijft een uitdaging. Afgelopen vrijdag hadden we nog een feestje bij SnowWorld en dat was supergezellig. Dan merk je hoe belangrijk het is dat je weer leuke dingen kunt organiseren.”

Onvergetelijk

“Aan dat soort avonden heb ik ook de mooiste herinneringen. De meeste personeelsuitjes waren onvergetelijk; we zijn heel Europa door geweest. In het begin gingen we één of twee keer per jaar met de mannen naar Bemelen. Dan gingen we survivallen, paintballen, mountainbiken, dat soort dingen. Boven op de berg zat een kleine kroeg en die hadden we vaak helemaal voor onszelf. Helemaal super natuurlijk. Grote pech voor Adriaan en Patrick trouwens, dat we door corona het dertigjarig jubileum niet konden vieren. Maar dat halen we volgend jaar vast en zeker dubbel en dwars in.”

Goed zo

“De sfeer onderling is nog steeds goed, dat is typerend voor Kromwijk. We hebben hele jonge jongens, maar ook de oude garde loopt hier rond en dat gaat heel goed samen. Je kunt wat van elkaar leren en je hebt echt wat aan elkaar. Voor mij hoeft er dan ook niet veel te veranderen; ik heb het heel erg naar mijn zin op deze plek en wil dit de komende jaren zeker blijven doen!”

Lees ook
deze verhalen:

Project afbeelding

“Het is zo fijn om hier weer terug te zijn”

Lees meer
Project afbeelding

“Je bent in dit vak ook nooit uitgeleerd: ik ontdek elke dag weer nieuwe dingen”

Lees meer