Ga terug

Danny – Leidinggevend monteur

“Je bent in dit vak ook nooit uitgeleerd: ik ontdek elke dag weer nieuwe dingen”

Toen leidinggevend monteur Danny Groenendijk dertien jaar geleden bij Kromwijk Elektro startte met vakantiewerk, liep iedereen nog rond met een Nokia. Hoewel de techniek én de werkzaamheden in de afgelopen jaren ontzettend zijn veranderd, is één ding hetzelfde gebleven: Danny’s plezier in het werk. 

Maatje

“Dertien jaar geleden ben ik bij Kromwijk Elektro terechtgekomen via mijn vader. Hij had door zijn werk een connectie met de oud-eigenaar, Ton Kromwijk. Het begon met vakantiewerk, later heb ik stagegelopen en uiteindelijk heb ik een baan gekregen. Als jonge jongen begon ik als hulpmonteur en nu ben ik alweer sinds zes jaar leidinggevende. Ik heb het goed naar mijn zin hier, want er zitten veel collega’s tussen die ook al zo lang bij de club werken. Je leert elkaar steeds beter kennen en dat voelt gewoon goed. Er heerst hier sowieso echt een open sfeer. Daar komt nog eens bij dat ik altijd samenwerk met mijn maatje Marco Verhage, die ik al sinds mijn geboorte ken. We zijn toevallig allebei elektricien geworden en we werken toevallig allebei bij dezelfde club.”

Onvoorspelbaar

“Het werk is heel wisselend en divers, elke dag is anders. In mijn rol als leidinggevend monteur gebeurt er van alles. Als ik ’s ochtends in mijn hoofd heb hoe mijn dag er ongeveer uit gaat zien, loopt het na het eerste rondje koffie alweer helemaal anders. Dat vind ik superleuk, want ik hou totaal niet van voorspelbaarheid. De projecten die ik doe zijn voornamelijk bedrijfspanden en luxewoningen, van Woerden tot aan Brabant.”

Alles klopte

“Als ik een onvergetelijk project moet noemen is het toch wel de klus in Alphen aan den Rijn, waarbij we tien luxe appartementen van techniek mochten voorzien. Ik deed deze klus ook weer samen met Marco en het liep gewoon ontzettend goed. Er was geen gezeur, we hadden goed contact met de aannemer; het klopte aan alle kanten. De techniek die we maakten was daarnaast heel interessant. In het penthouse zaten zoveel toffe snufjes! Van apart geschakelde, smartphone gestuurde verlichting tot aan elektrische gordijnen. Echt een hele mooie uitdaging. Door al die bijzondere projecten, die eigenlijk steeds groter of uitdagender worden, blijf je jezelf ontwikkelen en dat is heel waardevol. Je bent in dit vak ook nooit uitgeleerd: ik ontdek elke dag weer nieuwe dingen.”

Nokia

“Tussen de werkzaamheden van dertien jaar geleden en nu zit wel een groot verschil. Toen liep iedereen nog met een Nokia en nu gebeurt alles in de Cloud. Steeds meer gaat via de smartphone, terwijl het vroeger allemaal veel simpeler was. Ook duurzaamheid begint een steeds grotere rol te spelen in ons werk. Brandde je dertien jaar geleden nog je vingers aan een halogeenlampje, is nu alles ledverlichting.”

Geen studiebol

“Tegen jonge jongens of meiden die keuzestress hebben zou ik willen zeggen: als je handig bent en niet zo goed kan stilzitten, dan is het echt een leuke, afwisselende baan. Ik ben zelf nooit echt een studiebol geweest; ik wilde gewoon lekker bezig zijn en dat is precies wat ik nu al dertien jaar naar volle tevredenheid doe.”

Lees ook deze verhalen:

Project afbeelding

“Je bent in dit vak ook nooit uitgeleerd: ik ontdek elke dag weer nieuwe dingen”

Lees meer
Project afbeelding

“De dingen zijn hier gewoon goed geregeld”

Lees meer