Ga terug

Toine – Meewerkend uitvoerder

“De dingen zijn hier gewoon goed geregeld”

Na wat omzwervingen vindt Toine de Bruijn, meewerkend uitvoerder bij Kromwijk Elektro, het fijn om weer terug te zijn op het ‘oude nest’. Zijn rol is afwisselend en dat is nu precies wat het werk volgens hem zo leuk maakt.

Divers werk

“Op dit moment heb ik drie projecten lopen, waarbij de meeste tijd gaat zitten in een fabriek waar ze speciale borreldoosjes maken. Wij zorgen dat de productie binnen fabrieken altijd blijft draaien. Moet er een machine verplaatst worden? Dan zijn wij verantwoordelijk voor de bekabeling en het eventueel ombouwen van de groepenkast. Komen er nieuwe machines bij? Dan maken wij een berekening om te kijken of het qua stroom uitkomt, of de aansluitwaarden toereikend zijn en welke bekabeling we nodig hebben. Daarna komt natuurlijk de inkoop, begeleiding en de uitvoering. Het werk is heel divers, maar daar ben je ook uitvoerder voor. Ik ben aan de voorkant bezig, maar ook op de projecten zelf.”

“We doen mooie projecten, hebben leuke uitjes en er is veel variatie”

Goede verhalen

“Sinds anderhalf jaar ben ik weer aan het werk bij Kromwijk Elektro. Eerder al, werkte ik een jaar bij deze club. Ik wilde graag nog even mijn grenzen verleggen en als projectleider aan de slag gaan, maar door coronaredenen ben ik nu weer terug en eigenlijk vind ik dat heel fijn. Ik heb overigens altijd in de elektrotechniek gezeten. In de luxere bouw, op serviceafdelingen, in het onderhoud en op de grote projecten. Over Kromwijk heb ik altijd alleen maar goede verhalen gehoord en wat me direct aansprak is dat het hier een relatief kleine, hechte club is met veel afwisselend werk. En dat klopt helemaal: we doen mooie projecten, hebben leuke uitjes en er is veel variatie. We hebben ook niet één specifiek gebied waarop we ons focussen, zoals je bij andere installateurs wel eens ziet. De ene dag ben ik met data bezig en de andere dag weer met grote kabels voor traforuimtes. Dat je als medewerker overal komt, dat maakt Kromwijk zo veelzijdig.” 

Sociaal en fit

“De manier waarop er hier met elkaar mee wordt gedacht, is echt heel fijn. Als er een collega omhoog zit, dan lossen we het met elkaar op. Het onderlinge contact is dus heel goed. Dat komt ook omdat de meesten die hier werken wel uit de regio komen. Je kent elkaar en komt elkaar ook wel eens tegen in de stad. Maar los daarvan zijn we allemaal wel heel sociaal. Iedereen gaat goed met elkaar om en dat moet ook wel: je moet er samen iets van maken. Tijdens de maandelijkse Toolboxvergaderingen komt het sociale stuk ook altijd goed naar voren: eerst het serieuze stuk en daarna lekker nababbelen tijdens de borrel. De dingen zijn hier gewoon goed geregeld. Een voorbeeld daarvan is ook dat wij op kosten van de zaak kunnen sporten bij een gym hier in de buurt. Zo blijven we een beetje fit met z’n allen.”

Lees ook
deze verhalen:

Project afbeelding

“Aan de personeelsuitjes heb ik de mooiste herinneringen”

Lees meer
Project afbeelding

“Binnen het vak elektrotechniek kun je alle kanten op, maar je moet niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken”

Lees meer